Motive pentru a alege cutia de viteze manuala

 
Stiati ca in Europa majoritatea masinilor aflate in circulatie sunt echipate cu cutii de viteze manuale? In America, de exemplu, cutia de viteza standard este cea automata. Insa, in Europa majoritatea masinilor sunt dotate cu cutii de viteze manuale. Iar, pentru o masina cu cutie automata, doritorii trebuie sa plateasca in plus. Astfel, daca americanii prefer masinile mari, cu motoare puternice, consum ridicat, comenzi putine si confortabile,  europenii prefera masinile cu motoare economice, in general de putere mica. Iar, la aceste aspecte se incadreaza cu succes masinile cu cutie de viteze  manuala.

Statisticile din ultimii 10 ani indica o tendinta de crestere a cutiilor de viteze automate, in Europa. Astfel, in oferta oricarui producator exista optiunea unei cutii de viteze automata. In Romania, masinile cu cutii automate incep sa prezinte interes, insa pretul de achizitie este unul ridicat, mai ales in cazul masinilor noi. Iar, problemele de fiabilitate, pot aduce costuri extrem de ridicate.

Dezavantajul defectarii cutiilor de viteze automate il constituie costurie extrem de ridicate, in schimb reparatia cutiei de viteze manuale, in functie de problemele aparute, presupune costuri mai reduse.
 

Motive pentru a alege o masina cu cuite de viteze manuala

  1. Intretinerea este mai ieftina
  2. Maisnile cu cuite de veiteze manuala sunt mai ieftine
  3. Poti regla consumul de conbustibil dupa bunul plac
  4. Deti mai mult control asupra masinii
  5. Cutia de viteze manuala este mai rezistenta
  6. Simti mai bine puterea motorului