Motive pentru a cumpara o masina manuala

  1. Pret de achizitie mai mic

Indiferent de marca sau model, o masina care este echipata cu cutie de viteze manuala va fi intotdeauna mai ieftina, comparativ cu versiunea similara dar dotata cu cutie automata.  Diferentele de pret dintre cele doua pornesc de la cateva sute de euro, insa in majoritatea cazurilor  sunt sume de peste 1.000 de euro.
  1. Greutatea automobilului este mai mica

O masina echipata cu o cutie de viteze manuala cantareste cu cateva zeci de kilograme mai putin decat una cu cutie de viteze automata. Principalul argument este faptul ca o masina manuala nu este la fel de complexa precum una automata, iar componentele sunt mai putine.
  1. Consum mai scazut de carburant

In momentul achizitionari unei masini cu cutie de viteze manuala nu economisesti doar in momentul cumparari, ci si pe parcurs.
  1. Intretinere facila

Masina manuala este mai usor de intretinut fata de ceea automata, motivul fiind faptul ca masina are mai putine piese si componente. O masina manuala nu are modulele electronice si nici sistemele de racire sau pompele unei masini automate, singurele schimburi necesare fiind cele constasnte si cele rare, de ulei.
  1. Ofera performante superioare

Performantele superioare depind de la caz la caz. Daca vorbim despre o masina  echipata cu o transmisie de tip DCT, atunci versiunea similara dotata cu o cutie manuala nu va fi mai rapida - exceptand probabil viteza maxima. Insa, daca vorbim de o masina automata tradicionala, o manuala se va  avea performante superioare,  inclusiv la capitolul pierderi de putere.
 
In cazul in care aveti nevoie de reparatii cutii de viteze manuale, va stam la dispozitie cu servicii de reparatii si preturi accesibile. Suntem singura firma din Romania cu o experienta de peste 12 ani in acest domeniu. Compania noastra este specializata in reparatii cutii viteze manuale si subansamble de transmisie si dispunem de personal calificat, specializat pentru a va rezolva orice problema in materie de cutii de viteze manuale si sisteme de transmisie. In plus, toate lucrarile efectuate de compania noastra sunt executate la un inalt standard de calitate, folosind doar piese de cea mai buna calitate, importate din Germania si respectand standardele TUV.