Reducerea consumului de combustibil

Reducerea consumului de combustibil a masinii este posibila fara solutii complicate si costisitoare, este suficient sa schimbati stilul de condus. Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este ca de fiecare data cand franati masina depune un efort pentru a rula, astfel consumul de combustibil creste.
In urmatorul articol va prezentam cativa pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a reduce consumul de combustibil.
  1. Tineti motorul turat corect
Cel mai bun mod de a folosi un motor atunci cand vreti sa aveti rapoarte foarte bune consum/cost si reparatii/performante este utilizarea acestuia la limita minima a regimului optim de turatie. Asta presupune sa schimbati treptele de viteza destul de repede, fara a tine motroul subturat, dar si fara a-l tura in exces.
In general turatile ideale pentru schimbarea vitezei sunt intre 1700 – 2500 in functie de factorii precum: diesel ,benzina, cilindree, motor aspirat sau cu turbina etc. De obieci consumul ridicat de carburant se datoreaza motoarelor turate prea mult, insa nu recomandam nici tinerea motorului subturat deoarece va cauza defectiunea pieselor.
  1. Pastrearea distantei
Pastrarea distantei fata de masinile din trafic duce la scaderea consumului de carburant, in special in zonele urbane. Daca staiti foarte aproape de masina din fata veti calca mai des frana si se va pierde energia de miscare acumulata, pentru care sa consumat carburant
  1. Aveti grija la anvelope
Anvelopele trebuie unflate conform specificatiilor indicate de producatorul masinii, daca acestea au presiunea prea mica, nu doar ca veti consuma mai mult carburant, dar puneti in pericol si siguranta voastra si a pasegerilor. Insa, este adevarat ca daca anvelopele sunt prea unflate, consumul de carburant scade, insa recomandat este sa respectatii indicatiile prodcatorului, pentru a evita surprize neplacute. De asemenea, circulatul cu anvelope de iarna in timpul verii sau invers, va afecta negativ consumul de combustibil.
 
Compania noastra va recomanda sa verificati si functionarea optima a cutiei de viteze si daca exista vreo problema la aceasta va sugeram sa faceti o vizita la un centru de reparatii cutii de viteze manuale, astfel va asigurati ca nu consumati combustibil in plus din cauza unei defectiuni.