Semne ale problemelor cu ambreiajul

Pentru cutia de viteze manuala, ambreiajul este extrem de important, iar neatentia si folosirea necorespunzatoare a pedalei de ambreiaj pe o perioada indelungata poate cauza defectarea acesteia. Deoarece traim intr-un ritm alert tot mai multi soferi abordeaza un stil agresiv de condus pentru a salva timp, lucru care afecteaza direct cutia de viteze impreuna si implicit ambreajul.

Zgomotul nefiresc atunci cand apasam pedala de ambreiaj este unul dintre semnele care ne spune ca ceva nu este in regula. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive cum ar fi un simplu defect de montaj, uzura volantei cu masa dubla sau deformarea discului de frecare.

Patinarea de ambreiaj este cel mai intalnit semn si este primul care ne indica ca ambreajul nu mai functioneaza corect. Daca atunci cand apasam pedala de ambreiaj si motorul se tureaza in gol chiar daca pedala de acceleratie este apasata inseamna ca transmisia nu mai este conectata complet de motor. Masina va porni, dar cu o viteza mica si uneori se va simti miros ars de garnitura.

Pozitia anormala a pedalei de ambreaj indica probleme de ingrijorare, dar nu inseamna neaparat ca pedala mai are putin si cedeaza. Daca pedala este prea sus poate insemna ca placa si discul sunt uzate. Uneori, daca atunci cand apasam ambreajul, pedala este prea moale sau tare poate insemna ca presiunea din sistemul hidraulic incepe sa scada. Atunci cand pedala este blocata inseamna ca avem o problema mare pentru ca nu mai putem circula cu masina.
Cel mai grav semn este acela cand gasisti lichid sau umezeala sub pedala, lucru care ne indica ca pedala mai are putin si cedeaza pentru ca cilindrul hiraulic nu mai face fata. Trebuie de indata sa mergeti la un service autorizat pentru a nu va pierde pedala de ambreiaj.

Acestea sunt doar cateva semne care va arata ca ambreiajul are o problema, motiv pentru care e indicat ca la orice problema sa apelati la profesionisti pentru rezolvarea ei si prevenirea altora mai grave si costisitoare. In plus,  rezolvarea acestei defectiuni previne si neplacerile provocate de eventualele reparatii de cutii de viteze manuale.