Sfaturi pentru intretinerea cutiei de viteze

Defectiunile aparute la cutia de viteze pot aparea in urma unei intretineri precare, asa ca pentru a evita eventualele stricaciuni aparute la nivelul sistemului de transmisie, este bine sa tii cont de cateva sfaturi care sa te ajute sa te folosesti de masina la parametri optimi, pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Foloseste debraierea dubla

Dublul debreiaj este operatiunea folosita pentru retrogradare in treptele inferioare, clasica frana de motor. Pe intelesul tuturor presupune trecerea dintr-o treapta de viteza superioara intr-una inferioara, protejand in acest fel si frana de serviciu, impiedicand uzarea placutelor si a discurilor, dar si a sincroanelor si pinioanelor din cutiea de viteze.

Ce trebuie sa faci: din viteza a doua, aduci maneta la punctul mort si eliberezi ambreiajul. Apoi accelerezi putin in gol, eliberezi acceleratia si dupa acea faci manevra de introducere in viteza 1.

Schimba uleiul din cutia de viteze

Acest schimb de ulei se face o data la doi ani sau in functie de gradul de uzura si intervalele de folosire a autoturismului.

Lasa cutia de viteze sa se incalzeasca

Precum motorul sau bateria unei masinii, si cuita de viteze are nevoie de un timp pentru a se acomoda. Functionarea fara aceasta incalzire a cutiei este daunatoare si afecteaza durata ei de viata. Asadar, este recomandat ca, la inceputul unei calatori cu masina, schimbarea treptelor de viteza sa se realizeze lent, fara a forta masina.

In cazul in care aveti nevoie de reparatii sisteme de transmisie, va stam la dispozitie cu servicii de reparatii si preturi accesibile. Suntem singura firma din Romania cu o experienta de peste 12 ani in acest domeniu. Compania noastra este specializata in reparatii cutii viteze manuale si subansamble de transmisie si dispunem de personal calificat, specializat pentru a va rezolva orice problema in materie de cutii de viteze manuale si sisteme de transmisie. In plus, toate lucrarile efectuate de compania noastra sunt executate la un inalt standard de calitate, folosind doar piese de cea mai buna calitate, importate din Germania si respectand standardele TUV.