De ce este preferata cutia de viteze manuala

In momentul achizitionari unei masini, multi dintre noi se intreaba: ce fel de cutie de viseze sa aiba masina. Manuala sau automata? Chiar daca pentru unii aceasta este o dilema banala. Pentru altii poate fi o intrebare esentiala in momentul achizitionari unei masini.

Daca urmaza sa cumperi o masina trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de-a cumpara. Iar, un lucru foarte important de luat in considerare este locul in care o vei folosi cel mai mult. De exemplu, daca locuiti intr-un oras extrem de algomerat precum Bucuresti, cea mai buna varianta este cutia automata. 

Dar, uneori placerea de a conduce o masina cu cuite de viteze manuala este mult mai importanta decat utilitatea. De acea va prezentam un top cu 3 dintre cele mai importante motive de ce cutia de viteze manuala este mai placuta decat cea automata. 

  1. Se comporta mai bine in situatii de criza 

Aici ne referim mai ales la situatiile in care masina ramane impotmolita in zapada sau noroi. Cutia de viteze manuala lupta impreuna cu tine iar, manevrarea situatiei este mult mai facila si accesibila. 

  1. Schimbarea vitezelor poate fi o placere 

Pentru multi dintre soferi, schimbarea vitezelor este o adevarata placere. Probabil ca ati auziti de multe ori replica “daca nu schimb eu viteza, nu ma simt bine la volan”. Masinile cu o cutie de viteze automata iti lasa cateodata impresia ca nu esti la volan si fac ele aproape tot pentru tine. 

  1. Costuri mai mici de intretinere 

Avand un mecanism relativ simplu, reparatiile la o cutie de viteze manuala au costuri mai mici decat la una automata. 

In cazul in care aveti nevoie de reparatii cutii de viteze manuale, va stam la dispozitie cu servicii de reparatii si preturi accesibile