5 Metode de intretinere a cutiei de viteze manuala

Alege sa previ eventuale defectiuni ale cutiei de viteze manuala. Citeste acest articol pentru a afla metodele eficiente de intretinere si prevenire a diferitelor probleme.

5 Sfaturi de intretinere a cutiei de viteze manuala

1. Ridicati complet piciorul de pe pedala de ambreiaj atunci cand schimbati vitezele. Trebuie sa fiti atenti la modul in care va formati obiceiul de a schimba vitezele. Daca atunci eliberati complet pedala de ambreiaj, va rezulta o presiune mai mare pe tot sistemul de ambreiaj si a cutiei de viteze, care se vor deterior mai repede.

 

2.Verificarea periodica a sistemului de racire al motorului Sistemul de racire ajuta la mentinerea unei temperaturi optime a motorului. In plus acesta asigura si racirea lichidului de transmisie care ajunge in cutia de viteze.

 

3.Schimbarea uleiului de transmisie Uleiul de transmisie trebuie schimbat in mod regulat pentru a prelungi viata cutiei de viteze. Astfel, este indicat sa duceti masina la un specialist care are experienta in reparatii cutii de viteze si astfel, sa realizeze un schimb de ulei de specialitate.

 

4.Schimbare vitezelor cand incetinim Atunci cand reducem viteza nu este indicat sa schimba intr-o treapta inferioara pentru a beneficia de mai multa eficienta din partea franei de motor. Un astfel de obicei duce la o mai mare uzare a cutiei de viteze manuale. Continuati sa folositi eficient frana si incercati sa scapati de obiceiul de a schimba in treapta inferiora (daca este cazul) atunci cand doriti sa reduceti viteza.

 

5. Verificati anual transmisia Pentru aceia dintre voi care doriti sa fiti cat mai preventivi posibil, este indicat sa mergeti cel o data pe an la un specialist in reperatii cutii de viteze manuale. Acesta va verifica si diagnostica transmisia pentru eventualele scurgeri si alte anomalii cum ar fi: nivelul lichidului de transmisie, culoarea si mirosul.

 

Daca aveti nevoie de reparatii cutii de viteze manuale sau doriti o alta cutie, echipa Sisteme de Transmisie va vine in ajutor. Reparatiile sunt realizate cu piese originale de o echipa de specialisti cu peste 20 de ani experienta.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙