Cand trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze?
Uleiul din cutia de viteze se deterioreaza in timp, la fel cum se intampla cu ceea mai mare parte a componentelor unei masini. Iar, soferii din Romania se afla pintre cei care au cele mai mari probleme cu acesta, din cauza infrastructurii rutiere.
 
Uleiul care trebuie introdus in cutia de viteze este in general de culoare rosie. Iar, o data cu trecerea timpului si uzarea lui isi schimba culoarea devenind tot mai inchis la culoare si avand un miros de ars care poate duce la probleme mecanice importante.

Top 5 semne ca trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze manuala

  1. Cutia de viteze produce un sunet ciudat in mers dar si la schimbarea treptelor de viteza. Acest sunet poate fi remarcat foarte usor si este semn clar ca uleiul nu isi mai face efectul la capacitate maxima.
  2. Vitezele se schimba cu intarziere in momentul in care uleiul din transmisie este prea uzat.
  3. Cutia de viteze incepe sa trepideze in momentul in care schimbam viteza.
  4. Cutia produce socuri la schimbarea treptelor de viteza.
  5. Uleiul se mai schimba in momentul in care au aparut compusi extern in el sau diferite resturi si impuritati.
In cazul in care, dupa efectuarea schimbului observati ca nivelul de ulei nu a atins partea superioara a cutiei de viteze, atunci e semn ca exista pierderi de ulei. In acest caz, este recomandata o vizita de urgenta la un service auto, iar daca defectiunea este confirmata, pentru remedierea defectiunii, apelati la un centru specializat in reparatii cutii viteze manuale.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙