Lipsa de ulei din cutia de viteze manuala

Uleiul din cutia de viteze manuala se deterioreaza in timp, la fel cum se intampla cu ceea mai mare parte a componentelor unei masini. De aceea, iti recomandam sa verifici constant nivelul acestiua.

Lipsa de ulei in cutia de viteze manuala este una dintre cele mai grave probleme ce duce la deteriorari grave ale acesteia. Daca cantitatea de ulei nu este suficienta in mecanismul cutiei de viteze, aceasta nu are o ungere eficienta a componetelor, ceea de duce la deteriorarea acestora. Fara o lubrifiere adecvata, creste frecarea dintre piese si astfel, se produce uzura si incalzirea exagerata a acestora.

Simptome ale lipsei de ulei din cutia de viteze

Cutia de viteze manuala cel mai adesea se strica treptat, observand diferite simptome care ne atentioneaza ca urmeaza o defectiune. Va prezentam cateva simptome care anticipeaza o defectiune a cutiei de viteze manuala si o posibila lipsa de ulei:

  • Vitezele se schimba greu, cu intarziere.
  • Schimbarea vitezelor nu este una lina, se simt socuri si smucituri la schimbarea vitezei.
  • Se aude un zgomot in timpul mersului sau la schimarea vitezelor.
  • Se simte un miros ars dupa functionare.
  • Culoarea uleiului s-a schimbat.
  • Vascozitatea uleiului ca s-a subtiat.
  • Exista scurgeri in zona cutiei de viteze.


Prevenirea defectiunilor cutiei de viteze manuala

Exista o teorie care spune ca uleiul din cutie nu trebuie schimbat pentru ca proprietatile acestuia nu se schimba doar la temperaturi exagerate. Cu toate acestea, simptomele de mai sus apar in momentul in care uleiul si-a schimbat proprietatile si nu mai asigura lubrifierea eficienta.

Astfel, va recomandam sa acordati o atentie deosebita acestor simptome si in cazul in care le sesizati sa apelati cu incredere la un centru de reparatii cutii de viteze manuale.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙